Stadsdiner=Iftar Almadina


Datum: Dinsdag 18 september 2012.
Plaats: Rabat-Marokko

Het idee
Dat jij als burger van de stad op een aangename en ontspannen manier andere inwoners van je stad leert kennen die je anders niet zou tegenkomen. De gedachte van het stadsdiner is dat je meer gevoel voor je stad en haar inwoners krijgt naarmate je er een duidelijker beeld bij hebt. Zo’n beeld kun je het beste vormen onder een ontspannen etentje, vandaar het StadsDiner en in dit geval een Stadsiftar.

De opzet
Via de site van Atlasbridges kun je je opgeven om aan te schuiven bij het stadsdiner. Het idee is dat jij zelf een tweede persoon meevraagt naar het StadsDiner. Wel is het de bedoeling om een zo representatief mogelijke groep te krijgen, ten opzichte van de stad. Hou daar ook rekening mee in de keuze van jouw gast… en neem dus niet je tweelingbroertje mee.

Wat voor iemand kun je meenemen?
Je mag een bekende meenemen, zoals je buurman of een vriend die graag andere mensen leert kennen. Uitdagender en leuker is het om een onbekende mee te vragen, iemand wiens gedachten en ideeën je wel aangaan maar die je anders niet te weten komt… Misschien zelfs iemand die je nooit hebt durven aanspreken.

Het kan de bakker zijn, of een hangjongere, of je onderbuurvrouw van veertig, of die oma die altijd ’s ochtends bij de tramhalte staat. Verzin het maar. Maar let op: het is geen date-diner, maar een StadsDiner. Je zit ook niet alleen met je introducé aan tafel, maar aan een tafel voor zes of acht. Maak dat ook duidelijk aan een eventuele onbekende als je hem/haar meevraagt om misverstanden te voorkomen.

Partnerorganisaties: - Nederlandse ambassade Rabat
- Stichting Espace alhayate Rabat
- Gemeente Rabat
- Stichting Ramadanfestival-Nederland
- NIMAR (Rabat)

Samenwerkings-contacten:
- Minister voor Vreemdelingenzaken en Integratie
- CCME (Conseil de la communauté marocaine ŕ l’étranger)

Comité van Aanbeveling:
- Burgemeester Rabat
- Nieuw Ambassadeur van Nederland in Rabat
- Voorzitter CCME (Conseil de la communauté marocaine ŕ l’étranger)
- Directeur van NIMAR in Rabat

Projectorganisatie:
Er is een commissie gevormd uit bestuursleden en de vrijwilligers van Atlasbridges, die belast is met de opzet en uitvoering van het project. Samenwerking is gezocht met partners die ieder hun expertise hebben met betrekking tot de thematiek. De terreinen die de commissie hiermee tracht te verenigen zijn: de stad, de cultureel diverse samenleving, … Samen met de organisatiecommissie zullen zij een werkgroep vormen waarin de thema en mogelijke benaderingswijzen worden besproken.

Doelgroepen:
• Burgers van stad:Rabat
• Nederlanse Studenten en docenten in Marokko
• Nederlanse migranten in Marokko
• Politici
• Medewerkers van de NIMAR en het Nederlandse Ambassade in Rabat en Casablanca.
• De landelijke en regionale pers
• Alle overige geďnteresseerden

Copyright © 2004 Stichting Atlasbridges. Alle rechten voorbehouden.

Je kunt je steun aan Atlasbridges vergroten door zelf (met je kinderen, je kennis, je familie, je klas of je school) geld in te zamelen voor de projecten van Atlasbridges.

Hieronder vind je een paar suggesties:

  • Vraag mensen het statiegeld van lege flessen te doneren;
  • Organiseer een inzamelingactie op school;
  • Kom in beweging en organiseer een sportevenement zoals een sponsorloop; Of organiseer een voetbaltoernooi, tegen een kleine bijdrage.
  • Maak een Atlasbridges-tentoonstelling: Maak met verschillende klassen een tentoonstelling over het werk van (een partnerorganisatie van) Atlasbridges. Organiseer een opening waarbij de ouders uitgenodigd worden en tegen betaling van een kleine vergoeding de tentoonstelling mogen bezichtigen.

Suggesties of vragen?
Heb jij nog andere ideeën om geld mee in te zamelen of heb je vragen? Neem dan contact op met onze. Je kunt hier ook terecht voor postermateriaal ter ondersteuning van je inzamelactie.