Persbericht .

Amsterdam, 01-09-2012.

Beste relaties,leden en geďnteresseerden,

Zoals u wellicht bekend wordt dit jaar gefocust op Marokko en als thema: Rue du Maroc. En dat is een vervolg van onze project: 400 jaar Marokko-Nederland betrekkingen op 2008 waarbij vooral de aandacht uitging in zijn eerst fase naar de ontwikkeling van de bilaterale betrekkingen tussen Marokko en Nederland. Waar liefst ruimte 50.000 belangstellende hebben de campagne toen gevolgd en bezocht.

Na het groot succes van het programma 400 jaar Marokko-Nederland wordt nu het vizier op het project: Rue du Maroc gericht.
Onze vorig programma heeft ruim 100.000 bezoekers getrokken. Voor dit jaar worden tussen 1,5 miljoen en 2 miljoen bezoekers uit geheel Nederland-Marokko en België verwacht.
Naast de inhoudelijke programma’s die wij gaan bieden aan de lokale bevolking gaan wij Zo mogelijk mensen informeren over het project.

Rue du Maroc:

Met de tentoonstelling Rue du Maroc presenteren Kosmopolis Rotterdam en Atlasbridges Foundation een serie beeldverhalen met foto’s van Otto Snoek over het thema transnationalisme.
In Rue du Maroc vertellen 15 jonge Marokkanen uit Nederland, België en Marokko over hun transnationale leven. Ze zijn opgegroeid in Nederland of België, hebben daar gestudeerd, maar voor hun onderneming, kunst, sport en wetenschap overschrijden ze de landsgrenzen. De beeldverhalen voeren de kijker van Rotterdam, naar Antwerpen en Marrakech en zo verder de wereld over. Ze hebben allemaal een migratiegeschiedenis en onderhouden zowel privé als zakelijk een uitgebreid, internationaal netwerk.
Rue du Maroc is van 15 september t/m 14 oktober te zien op het Schouwburgplein in Rotterdam. Daarna reist de tentoonstelling naar Marokko en komt hij weer terug naar Antwerpen.

Projectorganisatie:

Rue du Maroc is een project van Kosmopolis Rotterdam i.s.m Atlasbridges Foundation, Ministerie van Marokkanen in het buitenland, ONCF,ONDA en ministerie van cultuur.
Het organisatiecomité is samengesteld uit vertegenwoordigers van aantal gemeenten in Marokko, Nederland en België, middenstanders, culturele en sportieve verenigingen, scholen om van het project een onvergetelijk evenement te maken dat vele bezoekers uit binnen- en buitenland zal trekken.
Voor meer info kijk op: www.kosmopolisrotterdam.nl
Rue du Maroc is Mede mogelijk gemaakt door: Ministerie van Marokkanen in het buitenland, ONCF,ONDA en ministerie van cultuur.

Met vriendelijke groet,

Het Bestuur Atlasbridges Foundation
Copyright © 2004 Stichting Atlasbridges. Alle rechten voorbehouden.

Je kunt je steun aan Atlasbridges vergroten door zelf (met je kinderen, je kennis, je familie, je klas of je school) geld in te zamelen voor de projecten van Atlasbridges.

Hieronder vind je een paar suggesties:

  • Vraag mensen het statiegeld van lege flessen te doneren;
  • Organiseer een inzamelingactie op school;
  • Kom in beweging en organiseer een sportevenement zoals een sponsorloop; Of organiseer een voetbaltoernooi, tegen een kleine bijdrage.
  • Maak een Atlasbridges-tentoonstelling: Maak met verschillende klassen een tentoonstelling over het werk van (een partnerorganisatie van) Atlasbridges. Organiseer een opening waarbij de ouders uitgenodigd worden en tegen betaling van een kleine vergoeding de tentoonstelling mogen bezichtigen.

Suggesties of vragen?
Heb jij nog andere ideeën om geld mee in te zamelen of heb je vragen? Neem dan contact op met onze. Je kunt hier ook terecht voor postermateriaal ter ondersteuning van je inzamelactie.